Ex-ministrul Cristian Ghinea își lansează la Botoșani cartea despre România și răscrucile ei trecute, prezente și viitoare

Botoșănenii sunt invitați să participe la lansarea unei cărți în care ce prezintă multe aspecte inedite, fapte istorice și explicațiile lor, o carte despre traseul României moderne, văzut prin ochii unui expert implicat în deciziile ultimilor ani. ”Cine a făcut România: Răscrucile noastre”, a lui Cristian Ghinea, va fi lansată la Botoșani luni, 13 noiembrie, la pensiunea Casa Lux, începând cu ora 18. Evenimentul este public, intrarea este liberă, iar cei care vor veni vor avea ocazia să participe la discuția ce-l va avea ca protagonist pe autorul cărții, față în față cu jurnalistul botoșănean Cătălin Moraru, redactorul șef al singurului cotidian printat din județ, ”Monitorul de Botoșani”. Cartea a fost lansată la București în luna septembrie, dar și în câteva județe ale țării.

”Nu e o carte «cu băț în fund», ci una plină de anecdote, istorii interesante, amintiri. Istoria României și prezentul ei, așa cum nu ați mai citit. Îmi doresc ca, după ce oamenii citesc această carte, să meargă la bere și să le spună prietenilor că «am citit o chestie interesantă în cartea lui Ghinea».”, a declarat autorul cu ocazia lansării de la București.

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene care a elaborat, cu echipa sa, Planul Național de Redresare și Reziliență, este absolvent al Facultății de Științe Politice a SNSPA București, master în Politică și guvernare în UE obținut la London School of Economics and Political Science, expert în politici anticorupție și Politici UE, membru fondator și director al Centrului Român pentru Politici Europene. Fost ministru al fondurilor europene, Ghinea a fost, de asemenea, deputat și europarlamentar, având în prezent funcția de coordonator al departamentului de politici publice al USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *