Zilele Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” Botoșani. Vezi care este programul

În perioada 13 -17 noiembrie 2023, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” din Botoșani găzduiește o serie de evenimente grupate sub genericul „Zilele Bibliotecii”. Această inițiativă își propune să celebreze cultura și lectura în comunitate, oferind o gamă variată de activități pentru toate vârstele.

Luni – 13 noiembrie

Prima zi debutează cu activități diversificate, începând de la proiecte educaționale pentru cei mici până la expoziții și colocvii la care sunt invitați să participe și adulții. Filiala Limbi Străine găzduiește proiectul ”Creștem frumos și cu folos, printre cărți” în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 13 și Grădinița PN. nr. 5 Botoșani. Totodată, Filiala nr. 1 Primăverii organizează un colocviu sub titlul ”Rolul cărților în viața tinerilor”, avându-i ca invitați pe membrii Cenaclului literar ”Junimea Junior”.

Marți – 14 noiembrie

A doua zi aduce în prim-plan activități menite să consolideze relația dintre copii și cărți. Elevii clasei a VI-a și a VII-a de la Școala Sf. Maria Botoșani vor explora expoziții de carte sub umbrela temei ”Numai bibliotecile sunt memoria sigură și durabilă a omenirii”. Filiala Limbi Străine propune proiectul ”Prietena mea, Cartea” în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani. De asemenea, Grădinița P.P. nr. 22 Botoșani, grupa mare ”Buburuzele”, va fi implicată în proiectul ”Împreună pentru educație”.

Miercuri – 15 noiembrie

În a treia zi a manifestărilor prilejuite de ”Zilele Bibliotecii”, elevii de la Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani vor participa la proiectul ”Activități ludice în limba franceză”, iar copiii Grădinița P.P. nr. 22 Botoșani, grupa mijlocie ”Isteții”, vor trece pragul Filialei Grivița a bibliotecii, cu ocazia acțiunii ”Un semn către carte”. În plus, se va desfășura o vizită de prezentare a bibliotecii pentru preșcolarii de la Grădinița ”Micii cercetași” din cadrul Școlii ”Sfânta Maria” Botoșani.

Joi – 16 noiembrie

A patra zi este dedicată literaturii și lecturii. Elevii claselor a I-a și a II-a de la Școala Sf. Maria Botoșani vor participa la atelierul de lecturi interactive ”Vreau să-mi citești!”. De asemenea, Școala Gimnazială ”Elena Rareș” Botoșani organizează Clubul de lectură ”Prietenii cărților”, prezentând cartea ”Joc la dublu”, semnată de Jacqueline Wilson. Filiala de limbi străine va fi gazda manifestării”Dezbat, deci exist!”, organizată de Colegiul Tehnic ”Ghe. Asachi” Botoșani, clasele a X-a F, a X-a D, a XI-a G, a XII-a C și a XI-a E, în colaborare cu Centrul European de Formare Ecologie Mentală.

Vineri – 17 noiembrie

Vineri, 17 noiembrie, elevii clasei a III-a de la Școala Sf. Maria Botoșani vor participa la expoziția de carte ”Arta de a citi! Citește și tu!”. De asemenea, se vor desfășura audiții muzicale în cadrul Clubului ”Night Music” la Fondul Documentar Eminescu, iar copiii de la Grădinița P.P. nr. 1 Cișmea vor efectua o vizită ghidată la Secția împrumut carte pentru copii. Menționăm că în ultima zi a activităților din cadrul ”Zilelor Bibliotecii”, Sala de lectură a instituției va fi deschisă între orele 09:00 – 20:00.

Zilele Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” reprezintă o oportunitate de a celebra cultura și lectura într-un mod interactiv și educativ, aducându-i deopotrivă, pe cei mari și mici, în jurul cărților și a cunoașterii.
Vă așteptăm cu drag să ne treceți pragul, cu ocazia acestor manifestări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *