Expoziția personală a artistului VLADIMIR KATÓ, intitulată ,,CARTE DE VIZITĂ” la Botoșani

Muzeul Județean Botoșani, prin Secția de Artă Plastică și Etnografie, găzduiește, în perioada 11 – 30 noiembrie 2023, expoziția personală a artistului VLADIMIR KATÓ, intitulată ,,CARTE DE VIZITĂ”.

Vor fi expuse lucrări de pictură având ca tematică frumusețea florilor, a peisajului și a universului feminin.

Artistul,  născut în 1958, la Gheorgheni — Harghita, a absolvit grafică la București și jurnalism la Budapesta.

Membru al U.A.P.R. din 1987, este grafician, pictor, caricaturist, artist fotograf și ziarist, iar din 1970 participă la expoziții, având un palmares demn de luat în seamă.

Din 1974 a participat la peste 250 de expoziții colective și de grup, în țară (Miercurea Ciuc, Dănești, Bălan, București – Sala Dalles, Ploiești, Brașov, Odorhei, Sf. Gheorghe, Mărtiniș, Tg. Mureș, Cluj, Bistrița, Botoșani) și în străinătate (Munchen, Londra, Paris, Galanta, Bratislava, Gyor, Budapesta, Praga), cu lucrări de grafică, acuarelă, pastel, gravură și pictură în ulei.

În urmă cu 50 de ani, în 1973, a avut prima ,,personală”, la Clubul Tineretului și la Casa de Cultură din Miercurea Ciuc, urmată de altele, deschise la: București, Bălan, Petroșani, Baia Mare, Tg. Mureș, în Europa (Viena, Leipzig, Berlin, Bratislava, Komarno, Somorja, Pecs, Londra, Madrid, Balchick, Varna, în Belgia) și în Asia (China, Vietnam, Korea).

A făcut ilustrații la peste 85 de volume literare și peste 2.500 de articole, fotografii, caricaturi și ilustrații apărute în diferite reviste și ziare.

Are expoziții permanente la: Lăzărești (30 lucrări), la Harghita Vendegvaro și Harghita Jazz Club (45 de lucrări).

A realizat o statuie în bronz pentru Inspectoratul Județean de Poliție Harghita.

A fost prezent în diverse cataloage/ lexicoane și a participat în taberele de creație organizate: la Lăzarea, Komarno (1996), Bistrița (2017/2018), Mărtiniș (1995/2021/2022), Nyergesteto (2022), Ipotești-Botoșani (2022, 2023).

De asemenea, este  membru în diverse organizații culturale/profesionale.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie 2023, ora 11,30 la Colecția de Artă. Curator eveniment: Liviu Șoptelea. Prezintă: Ana Coșereanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *