Ziua națională a produselor agroalimentare românești în acest weekend la Botoșani

În vederea creării unei legături directe între producătorii și consumatorii din județul Botoșani, precum și pentru o mai bună promovare a produselor agroalimentare locale, Direcția pentru Agricultură Județeană BOTOȘANI, împreună cu Instituția Prefectului BOTOȘANI, Consiliul Județean BOTOȘANI și Primăria Municipiului BOTOȘANI, organizează în 08 – 09 octombrie 2022, “ Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești – ediția 2022 “.

Acțiunea se dorește a fi un semnal adresat atât producătorilor locali, cât și consumatorilor, în vederea încurajării consumului de produse locale.


Botoșănenii vor avea astfel posibilitatea să achiziționeze legume și fructe proaspete de sezon, dar și produse tradiționale atestate din Botoșani, direct de la producătorii locali. Împreună cu noi vor fi prezenți producători locali de legume și fructe proaspete, procesatori locali atestați pe toate categoriile de produse ( producători de cașcaval, producători de preparate din carne, produse de panificație, apicultori cu produse apicole ).


Pe parcursul celor două zile ne vor cânta și încânta soliști de muzică populară, cursanți ai Școlii Populare de Arte GEORGE ENESCU Botoșani, coordonați de profesoarele Alexandra OJOG și Lorena DUPU, formații de dansuri populare – Ansamblul MUGURAȘII din Comuna CORNI, instructor Alexandru VASILIU și Ansamblului DOINA COSTEȘTILOR din Comuna RĂCHIȚI, instructor preot Ioan CAȘCAVAL.
Duminică, 09.10.2022, împreună cu noi vor fi dansatori ai Ansamblului CORDĂREANCA din Comuna CORDĂRENI, instructor Mirela DUMITRAȘ, urmat de un scurt program artistic oferit de soliști ai Orchestrei Populare RAPSOZII BOTOȘANILOR – Ioan Cobâlă.
Invitat special îndrăgitul artist botoșănean Dan DOBOȘ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *