USR Botosani: Plecarea primarului Marinel Moruz de la USR este un gest de disperare al unui primar exasperat de politica bugetară a PSD-PNL.

„Sărăcia botoșănenilor – instrument de șantaj pentru PSD-PNL. Plecarea primarului Marinel Moruz de la USR este un gest de disperare al unui primar exasperat de politica bugetară a PSD-PNL. ”Comuna cea mai săracă din țară”, așa cum a fost numită de presa centrală comuna Dimăcheni, ar fi trebuit să beneficieze de fondurile necesare care să asigure locuitorilor de aici condițiile de trai decente: apă, asfalt, o școală curată și călduroasă. Dar pentru că primarul de Dimăcheni nu avea culoarea politică a guvernelor PSD și PNL, ajutoarele financiare au întârziat să apară. Refuzul de a ajuta o comunitate botoșăneană s-a manifestat și când edilul șef a bătut la toate ușile posibile solicitând ajutor pentru repararea unui pod ce pune în pericol câteva zeci de vieți de oameni către care ambulanța sau mașina de pompieri ajung cu întârziere, fiind obligate să ocolească. Prefect, Inspectorat de Urgență, președinte al CJ, parlamentari ai puterii, toți au fost rugați să sprijine alocarea financiară necesară, din nou fără niciun rezultat.
În acești ani comuna nu a fost ajutată de guverne aproape deloc, astfel că primarul USR a trebuit să facă investițiile din bugetul propriu, din economii, sau cu ajutorul asistaților social. Considerând că aceasta este singura soluție pentru obținerea fondurilor necesare de care are comuna nevoie, edilul șef a luat decizia să treacă de partea celor care numai așa știu să se mențină la putere – prin cumpărarea sprijinului electoral.


Înainte de a pleca, Marinel Moruz a transmis conducerii USR Botoșani că îi pare rău pentru că părăsește echipa USR, dar că numai așa își poate ajuta comuna.
Migrările masive ale unor primari din județ înainte de alegerile din vară arată, foarte clar, cum știu PSD și PNL să gestioneze bugetul național: doar pentru a rămâne la putere și prin cumpărarea primarilor. Din păcate, în urma acestei politici suferă foarte mulți români, dintre care și foarte mulți botoșăneni. Comune întregi, sau chiar județe întregi sunt ținute în sărăcie pentru ca edilii șefi să poată fi șantajați să-și declare și să-și demonstreze sprijinul pentru partidele de la putere. Sărăcia dimăchenilor a fost folosită ca instrument de șantaj. Trist este că nici atunci când au fost la conducerea primăriei din Dimăcheni, cei din PSD nu au ajutat cetățenii să se apropie de normalitate. Primarul Marinel Moruz a găsit ”cea mai săracă comună din țară”, fără nicio modernizare realizată, iar primarul anterior a fost chiar un primar PSD.
Care este vina locuitorilor din Dimăcheni?”
– au transmis printr-un comunicat de presa reprezentantii USR Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *