Peste 100 de copii participa la Școala de Vară organizată de parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani

Copiii sunt dornici să învețe și înțeleg, încă de la o vârstă fragedă, diferența dintre bine și rău. Astăzi, pompierii botoșăneni le-au explicat celor peste 100 de copii care participa la Școala de Vară, organizată de parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani, cum trebuie să se comporte pentru a fi în siguranță acasă, la școală sau în grupul de prieteni.

I-au învățat cum să acorde primul ajutor sau cum să se comporte în diferite situații fie ca e vorba de incendiu, inundații sau de descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Și pentru că activitatea să fie interactivă, copiii au avut posibilitatea să învețe practic, inclusiv prin parcurgerea unor trasee tehnico-aplicative. Cu această ocazie, salvatorii le-au prezentat tehnica și mijloacele din dotare și cum funcționează fiecare accesoriu.

Întâlnirea cu Gorun, câinele – pompier, a fost un moment extrem de apreciat de copii care, au urmărit cu sufletul la gură, exercițiile demonstrative executate de acesta.La activitatea de informare și educare preventivă au fost implicați și voluntari din cadrul Programului național Salvatori Din Pasiune.

Sursa: ISU Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *