Modificare în programul Festivalului de Muzică Folk „Seri Melancolice Eminesciene”

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu organizează, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Botoşani, în data de 14 august 2021, ediția a XII-a a Festivalului Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret Seri melancolice eminesciene, categoria „concurs individual”.

Potrivit organizatorilor, recitalul de muzică folk, care va începe la ora 20.00, va fi susținut de artiștii Ovidiu Mihăilescu și Liviu Ciulei și nu de Victor Socaciu, așa cum era stabilit inițial.

„Din motive independente de noi și cu scuzele de rigoare, intervenim cu această modificare a programului de sâmbătă: recitalul va fi susținut de Liviu Ciulei și Ovidiu Mihăilescu”, au transmis organizatorii.

Având drept scop sporirea numărului de activităţi destinate promovării operei eminesciene, inclusiv prin acțiuni bazate pe interdisciplinaritate, Festivalul promovează creația lirică eminesciană prin folosirea versurilor eminesciene drept text pentru melodiile prezentate în concurs şi spectacol. În subsidiar, Festivalul urmărește promovarea tinerilor/elevilor cu aptitudini în domeniul cultural-artistic şi a creaţiilor acestora, având ca specific muzica folk; atragerea unui număr cât mai mare de elevi şi tineri către acest gen muzical; promovarea imaginii Memorialului Ipoteşti.


Festivalului Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret „Seri melancolice eminesciene” se află la a XII-a ediţie. În acest an, festivalul va avea loc în două etape, dintre care cea de concurs se va desfăşura online, iar cea de premiere se va desfăşura cu prezenţă fizică la Ipoteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *