Nouă persoane, cu vârste cuprinse între 45 și 84 de ani, și-au pierdut viața, în urma unor incendii violente

Nouă persoane, cu vârste cuprinse între 45 și 84 de ani, și-au pierdut viața, în urma unor incendii violente. Alte zece au suferit arsuri sau au fost intoxicate cu monoxid de carbon. Statistica vizează județul Botoșani, în perioada ianuarie – octombrie 2023, iar localitățile unde s-au produs aceste evenimente grave sunt: Botoșani, Dorohoi, Săveni, Vorona, Stăuceni, Miorcani, Brehuiești, Vârfu Câmpului, Flămânzi, Cătămărăști Deal, Durnești, Bucecea, Epureni, Străteni și Bucecea.

‼️Cauzele care le-au provocat: coșurile de fum deteriorate, defecte sau necurățate de funingine, lumânările aprinse lăsate nesupravegheate lângă materiale combustibile, jarul căzut peste materiale combustibile, scurtcircuitul, fumatul în locuri nepermise sau folosirea unor mijloace de pregătire a hranei defecte sau a unor butelii cu defecțiuni sau improvizații.

ℹ️ Statisticile IGSU arată faptul că, în fiecare an, peste 500 de persoane vârstnice, unele dintre acestea cu diferite dizabilități, își pierd viața sau sunt rănite, în urma incendiilor.

Pornind de la această realitate îngrijorătoare, E.ON România, Delgaz Grid, împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), a lansat o nouă campanie națională de informare, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”.

„De tine depinde să schimbi povestea. Viața este mai importantă!” este mesajul principal al campaniei, care își propune să sublinieze importanța măsurilor de prevenție ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor evenimente soldate cu pierderi de vieți și pagube materiale însemnate.

Mesajele campaniei sunt difuzate la nivel național și aduc în prim-plan necesitatea schimbării mentalității, în special în cazul persoanelor în vârstă, în ceea ce privește importanța realizării din timp a lucrărilor de întreținere, a reviziilor periodice și a reparării instalațiilor electrice și de încălzire, precum și a coșurilor de fum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *