Expoziția de fotografie „Naturopolis” la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi

Muzeul Județean Botoșani vă invită să vizitați expoziția Concursului de Fotografie de Natură Urbană „Naturopolis”, ediția 2023. Evenimentul a captat atenția pasionaților de fotografie de natură din întreaga țară, sub motto-ul „Natura de lângă noi”.


Expoziția de fotografie „Naturopolis”, care reunește operele finaliste ale concursului, va fi deschisă publicului într-un cadru deosebit, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, în perioada 15 martie – 31 mai 2024. Expoziția își propune să exploreze și să celebreze conexiunea dintre om și natură în mediul urban, evidențiind adaptarea vieții sălbatice și subliniind importanța conservării mediului.


Concursul, organizat de FORONA (Organizația Fotografilor de Natură din România), în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, a avut ca scop aducerea în prim-plan a frumuseții și diversității naturii din mediul antropizat. Scopul său a fost să ilustreze adaptarea animalelor și plantelor sălbatice într-un mediu antropic, încurajând participanții să surprindă aspectele benefice ale conviețuirii omului cu viețuitoarele sălbatice în zonele locuite.


Evenimentul a beneficiat de sprijinul generos al partenerilor precum Grupul Milvus, Nikon România, F64, Propark – Fundația pentru Arii Protejate, Rețeaua pentru Natură Urbană, Asociația România Sălbatică și Societatea Ornitologică Română (SOR), fapt pentru care exprimăm recunoștința noastră.


Prin intermediul proiectului „Naturopolis”, organizatorii au invitat comunitatea să exploreze și să celebreze frumusețea naturii de lângă noi în inima mediului urban. Expoziția reprezintă un continuu apel la conștientizarea importanței protejării naturii în comunitățile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *