13 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți marcați printr-un concert susținut de muzicianul Laurențiu Cazan

Pe data de 17 martie, începând cu ora 19.00, la Grand Irish Pub, va avea loc „Weekend Buzz”. Evenimentul este prilejuit de sărbătoarea celor 13 ani pe care redacția Buzz, una formată din copii și adolescenți, îi împlinește anul acesta. Micii jurnaliști ai orașului au pregătit un concert deosebit cu muzicianul Laurențiu Cazan, în deschiderea căruia vor cânta tinerele talente Maria Aionesei și Luca Lazăr. Intrarea la spectacol este liberă.

Laurențiu Cazan este un muzician complet, cu o activitate spectaculoasă. Multiinstrumentist, compozitor, textier, solist vocal și orchestrator, artistul a cântat de-a lungul timpului alături de formații și interpreți din ce în ce mai mari, precum: Omicron (1973-1978),Nona (1978 – 1979), Mihaela Runceanu, Cromatic (1985 – 1986) și Sfinx (1986 -1990). În 1993, a fost la un pas de a reprezenta România la concursul „Eurovision”, obținând locul al doilea cu piesa „Say Something”, melodie care însă a rămas și astăzi una dintre cele mai îndrăgite dinmuzica românească. De-a lungul timpului, a fost premiat la concursul „Cerbul de aur” (de mai multe ori), la selecțiile naționale „Eurovision” s-a situat pe poziții înalte cu cântecele sale. Nu puține sunt melodiile lui preluate până în prezent de tinerii participanți la concursurile de muzică românească de la noi.

Concertele pe care micii reporteri ai redacției Buzz le organizează cu prilejul aniversării sunt, în particular, un cadou celor care se bucură de fiecare dată de realizările lor de pe canalul Youtube Televiziunea adolescenților, pe siteul Telebuzz.ro sau în ziarul Buzz, publicație lunară tipărită. Totodată, manifestările reprezintă încă o lecție pe care o învață la școala altfel Buzz, aceea de a organiza și de a promova un eveniment.

Concertul susținut de muzicianul Laurențiu Cazan va fi precedat de filmarea unei emisiuni „Remix” (TVR Cultural, realizată de jurnalistul Doru Ionescu și editorul video Bogdan Sterpu). Ca și în ultimii doi ani, ediția va fi realizată de tinerii jurnaliști, care se vor documenta, vor adresa întrebări, vor filma și edita.

Seria de manifestări aniversare a început în 2018, când copiii și tinerii redacției Buzz l-au avut invitat pe jurnalistul Dragoș Pătraru, a continuat chiar și în pandemie cu activități și invitați prezenți on-line, iar în 2022 – 2023, cu două concerte rock (Ovidiu Anton, respectiv Dora Gaitanovici și trupa ei).

Linkul evenimentului de anul acesta aici.https://www.facebook.com/events/223734010824394/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *