Conferința de lansare a programului „Voluntar pentru Comunitate” – Botoșani, 2024.

Alege să fii voluntar! Vino să descoperi cum poți să ajuți și să te implici în comunitatea ta! Te invităm la conferința de lansare a Programului „Voluntar pentru Comunitate”, organizată de Centrul Județean de Voluntariat Botoșani și Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, în data de 22 martie 2024, începând cu ora 19:00, în sala multimedia de la Casa Tineretului Botoșani.

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfxB9975srXPs…/viewform

Despre Program: Programul „Voluntar pentru Comunitate” își propune să aducă împreună oameni pasionați de implicarea socială și de schimbarea în bine a comunității noastre. Indiferent dacă ești lider sau membru simplu a unei organizații ce desfășoară activități în domeniul voluntariatului, antreprenor, licean, student, profesionist sau pensionar, ai ocazia să te alături unei echipe unite pentru a contribui la proiecte și inițiative care vor aduce beneficii durabile pentru toți locuitorii judetúl nostru.

Programul „Voluntar pentru comunitate” inițiat de către Centrul Județean de Voluntariat Botoșani și Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani reprezintă un parteneriat strategic între organizațiile societății civile, entitățile publice și private, având ca scop, atât promovarea, consolidarea și dezvoltarea voluntariatului în regiune, cât și creșterea impactului voluntariatului în județul Botoșani . În contextul în care infrastructura de voluntariat rămâne subdezvoltată în majoritatea localităților din regiunea de Nord-est a României, această platformă va reprezinta un răspuns la această problemă și va pune accent, atât pe dezvoltarea capacității organizaționale a Clubului Coordonatorilor de Voluntari din județul Botoșani, în acest sens va demara un prim proiect de realizare a unui Registru unic de evidență a voluntarilor și activităților de voluntariat din județul Botoșani, cât pe dezvoltarea unui proiect care se va desfășura sub forma unui – Forum al voluntarilor.

Prin intermediul Programului „Voluntar pentru comunitate”, se propune crearea unui cadru de colaborare și coordonare între diversele organizații implicate în sectorul voluntariatului. Acest cadru va facilita schimbul de bune practici, resurse și expertiză între membrii asociațiilor și grupurilor de voluntari activi, contribuind la eficientizarea activităților de voluntariat și la creșterea calității serviciilor oferite comunității.

Principalele direcții strategice ale Programului „Voluntar pentru comunitate”, includ:

Advocacy și Lobbying: Organizațiile ce activează în domeniul voluntariatului vor acționa ca un promotor puternic al voluntariatului la nivel local și național, lucrând împreună cu factorii de decizie pentru promovarea unor politici și legislație favorabile dezvoltării voluntariatului și recunoașterii contribuției voluntarilor în comunitate.

Dezvoltarea Infrastructurii de Voluntariat: Organizațiile și grupurile de voluntari vor lucra pentru consolidarea infrastructurii de voluntariat în județul Botoșani, facilitând accesul organizațiilor și instituțiilor la resurse, suport și expertiză necesare pentru gestionarea și implicarea eficientă a voluntarilor.

Promovarea Valorilor și Principiilor Voluntariatului: Centrul județean de voluntariat Botoșani va promova și susține valorile și principiile voluntariatului, încurajând o cultură a voluntariatului în rândul cetățenilor și instituțiilor publice și private din județul Botoșani.

Formare și Dezvoltare Personală: Organizațiile ce activează în domeniul voluntariatului vor oferi programe de formare și dezvoltare personală pentru voluntari și coordonatori de voluntariat, contribuind la îmbunătățirea competențelor și abilităților acestora în domeniul voluntariatului.

Promovarea Bunelor Practici: Clubul coordonatorilor de voluntari va identifica, documenta și promova bunele practici în domeniul voluntariatului, inspirând și încurajând organizațiile să implementeze modele eficiente și inovatoare de implicare a voluntarilor.

Parteneriate și Colaborări: Centrul județean de voluntariat Botoșani va dezvolta și va întreține parteneriate strategice cu organizațiile, instituțiile și mediul de afaceri din județul Botoșani, pentru a crea sinergii și a maximiza impactul activităților de voluntariat.

Prin intermediul programului „Voluntar pentru comunitate” și a direcțiilor strategice menționate, Centrul județean de voluntariat Botoșani își propune să devină un actor influent și eficient în promovarea și dezvoltarea voluntariatului, contribuind la îmbunătățirea calității vieții în comunitate și la realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă la nivel local și regional.

Ce te așteptă: Prezentarea detaliată a programului și a oportunităților de voluntariat disponibile;Discuții interactive cu membrii echipei de coordonare a programului;Împărtășirea experiențelor voluntarilor actuali și a impactului pe care l-au avut în comunitate;Înscrierea la proiectele și activitățile viitoare ale programului.

Cum te poți înscrie: Participarea la conferința de lansare este gratuită și deschisă tuturor celor interesați.

Vă rugăm să confirmați prezența dvs. la această întâlnire până la data de 21.04.2024 prin trimiterea unui e-mail la adresele voluntarbotosani@gmail.com / voluntariatbotosani@gmail.com . Dacă aveți întrebări sau sugestii înainte de întâlnire, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0758672672 sau prin adresa de contact menționată în platforma online www.voluntariatbotosani.ro

Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem și să lucrăm împreună pentru a promova voluntariatul și a face o schimbare pozitivă în comunitatea noastră.Parteneri:Asociația Moldova 2006, Asociația Prometeu, Centrul Local „Cutezătorii” Botoșani – Organizația Națională „Cercetașii României”, Organizația Tineretului Liber Botoșani, Cercul ecoturistic Carpates, Asociația Triumf, Asociația Edu san, Asociația Culturală Arlechin Botoșani.

Hai să facem să conteze comunitatea noastră!

Cu respect,
Membrii echipei de proiect din cadrul Centrului Județean de Voluntariat Botoșani
Carciuc Cristina, președinte
Damean Flavius Alin – director executiv
Dănilă Oltița, director departament comunicare
Antonia Petraru – director programe de voluntariat
Purav Mihaela – director Clubul Coordonatorilor de Voluntari din județul Botoșani

Info line: www.voluntariatbotosani.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *