Campanie de susținere a funcționarilor corupți (VIDEO)

Să fii corupt tot e o muncă. Ajută-ne să le oferim funcționarilor și demnitarilor corupți condițiile pe care le merită! „Campanie socială de susținere a funcționarilor corupți”.

Din păcate sau din fericire această campanie este pentru vecinii nostri de peste Prut și nu pentru cei din România unde desigur că nu este nevoie.

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” invită doritorii să se alăture „Campaniei sociale de susținere a funcționarilor corupți”, ca să afle cum pot supraveghea și taxa pe funcționarii, demnitarii sau alți angajați la stat care au patima luării de mită. În acest sens, „Expert-Grup” a lansat un spot video în care îi ironizează pe funcționarii publici care iau mită. 

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în colaborare cu Centrul Național Anticorupție (CNA) și Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), cu suportul Fundației pentru o Societate Deschisă și Fundației Soros Moldova, lansează „Cursul Academic de Certificare Anticorupție” 2021. Instruirile au scopul de a crește nivelul de informare și conștientizare a adevăratelor riscuri pe care le comportă fenomenul corupției pentru economia țării și de a capacita tinerii profesioniști în lupta anticorupție și promovarea principiilor bunei guvernări.

Pentru cine este acest curs?

Cursul este destinat următoarelor categorii de profesioniști:

– Funcționari publici;

– Tineri profesioniști din sectorul financiar;

– Membri ai board-urilor companiilor de stat;

– Jurnaliști / activiști civici.

De ce ai nevoie de acest curs?

Pentru a-ți crea o bază de cunoștințe în domeniul anticorupție și integritate și a învăța cum poți să aplici aceste cunoștințe în diverse zone de interes precum: sectorul financiar, finanțele publice, întreprinderile de stat, mass-media etc. 

Cursul presupune o formulă inovatoare de predare, îți oferă posibilitatea de a învăța de la cei mai buni experți naționali din domeniul anticorupție și bună guvernare și posibilitatea de a audia prelegeri ale experților internaționali, invitaților speciali ai cursului, care vor prezenta studii de caz și practici internaționale din acest domeniu.

Ce voi învăța la acest curs?

Cursul este împărțit în patru module:

1. „Buna guvernare și politicile anticorupție în sistemul financiar”, instructor – Dumitru Pîntea, director de program „Mediu de afaceri și IMM”, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”;

2. „Politici de bună guvernare și anticorupție în companiile de stat și implicațiile privatizărilor”, instructor – Stas Madan, economist superior afiliat programului „Mediu de Afaceri și IMM”, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”;

3. „Transparența bugetară, precondiție a prevenirii corupției în sectorul public”, instructor – Dumitru Budianschi, expert în finanțe publice. 

4. „Anticorupția și integritatea în domeniul public și privat”, instructor – Ion Pruteanu, șef, Direcția educație anticorupție, Centrul Național Anticorupție (CNA).

Unde?/ Când? / În ce perioadă vor avea loc instruirile?

Cursul se va desfășura online, în perioada 17 septembrie – 20 decembrie 2021. Orele și zilele instruirilor vor fi stabilite de comun acord de către traineri și participanții selectați. 

Ce tip de certificare voi obține după finalizarea cursului?

Cursurile vor avea loc în cadrul Școlii ASEM de formare continuă, iar calificarea obținută va fi echivalentă unui curs de perfecționare, consemnată prin diplomă, contrasemnată de toți partenerii proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *