”Campania ”AS” la Colegiul Economic ”Octav Onicescu”

oznorCOBR_vivi

”Campania ”AS” (”Alimentație sănătoasă și Sport”), organizată de către Direcția de Sănătate Publică și propusă școlilor din județul Botoșani a ajuns și  la Colegiul Economic ”Octav Onicescu”. Timp de două zile și sub îndrumarea conducerii, profesorii Iosub-Georgescu Alina, Cîntec Elena și Sava Oana l-au avut ca invitat, din partea instituției partenere, la orele de curs pe dr SARADAN CORNEL.

În cadrul activităților, elevii claselor IX-XI au putut afla despre cum să își păstreze sănătatea orală, importanța etichetei nutriționale pentru obiceiul de a mânca sănătos precum și rolul gimnasticii de înviorare pentru sănătatea mintală. Dr. Saradan Cornel a venit în fața elevilor cu materiale demonstrative, machete și mostre de produse, reușind astfel să le  mențină atenția și să creeze interactivitatea specifică. În acest cadru formal și atractiv, elevilor li s-a propus să conștientizeze importanța periajului dentar corect realizat, impactul asupra sănătății a aditivilor alimentari precum și necesitatea mișcării fizice pentru sănătatea creierului.

Totodată li s-a explicat importanța etichetării nutriționale pentru un stil de viață sănătoasă precum și necesitatea obiceiului de a parcurge această etichetă pentru a alege alimentele cele mai potrivite unei diete sănătoase. La finalul activității, domnul doctor a avut o mică sesiune de întrebări și răspunsuri în care elevii și-au exprimat curiozitatea și dorința aprofundării aspectelor prezentate.

Feedbackul primit de la elevi a fost unul pozitiv, aceștia exprimându-și încântarea privind aceste activități precum și dorința de a mai beneficia și pe viitor de astfel de ore educative.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *