Ziua Europei, sărbătorită la Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu”

În perioada 5 – 10 mai 2021, elevii Liceului „Demostene Botez” Trușești,  în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Durnești și Parohiile Ionășeni și Durnești și în colaborare cu Filiala nr. 2 Grivița a Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” Botoșani,  vor desfășura o serie de activități grupate sub titlul „9 Mai – Zi cu triplă semnificație pentru români”.

Scopul manifestării este de informare cu privire la semnificația zilei de 9 Mai și de conștientizare a apartenenței noastre la Uniunea Europenă.  În cadrul activităților vor fi prezentate detalii importante ale marilor momente istorice  care au avut loc la 9 Mai, precum și etapele constituirii Uniunii Europene.

Elevii vor realiza diverse materiale Power Point, postere cu simbolurile, valorile, instituțiile și țările membre ale Uniunii Europene, dar și o serie de colaje cu fotografii care să evidențieze diverse acțiuni pozitive cum ar fi: combaterea discriminării, a poluării sau asigurarea egalităților de șanse.

Fotografii și aspecte din cadrul activităților vor fi putea fi vizionate on-line, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *