Turneul Național „Baroque Tour” Opus 2 cu Răzvan Stoica și Andreea Stoica la Botoșani

Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, Fundația Culturală Gaudium Animae vă invită la un concert extraordinar susținut de violonistul Răzvan Stoica și de pianista Andreea Stoica la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani.

Răzvan Stoica și Andreea Stoica continuă seria de promovare a repertoriului baroc cu un al doilea turneu național, de această dată alături de ansamblul Kamerata Stradivarius.

Fundația Culturală Gaudium Animae organizează turneul naţional Baroque Tour Opus 2 2023, al doilea ciclu din seria de turnee anuale dedicate unui repertoriu rarisim interpretat în România. Excepţionalul duo Răzvan și Andreea Stoica își va reîntâlni publicul într-un alt program ce își propune sondarea stilului care a creat un capitol aparte în istoria artei violonistice. Vă așteptăm la reîntâlnirea cu virtuozitatea genului baroc, prin capodopere scrise de maeștrii violoniști din secolul 17 ca Antonio Vivaldi, Francesco Maria Veracini sau Giuseppe Tartini, dar și prin reinterpretări ale efervescenței baroce în aranjamente la creații de J.S.Bach sau Domenico Scarlatti.


Programul concertului:
Antonio Vivaldi – Concertul nr.4 în la minor RV 357 „La Stravaganza”

Giuseppe Tartini – Sonata în sol minor „Trilul diavolului” 

Francesco Maria Veracini – Sonata da camera nr.8 „Academica”  

Johann Sebastian Bach – Concertul nr.5 în fa minor BWV 1056 

Domenico Scarlatti – Sonata K1 L.366 (aranjament pentru corzi R.Stoica) Kamerata Stradivarius, ansamblu înființat și condus de violonistul Răzvan Stoica

Baroque Tour Opus 2 a început în 9 noiembrie la Teatrul Maria Filotti din Brăila cu un recital extraordinar al violonistului Răzvan Stoica și al pianistei Andreea Stoica, alături de Kamerata Stradivarius. Următoarele concerte au fost susținute la Galați – Teatrul Nae Leonard (11 noiembrie),  Iași – Sala Mare a Operei Naționale (13 noiembrie), vor fi susținute la Bușteni – Castelul Cantacuzino (18 noiembrie), Oradea – Filarmonica Oradea (21 noiembrie), Botoșani – Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” și alte orașe, datele fiind anunțate în cel mai scurt timp. 

Sponsor principal: ETA Grup
Sponsori: Fusion Towers, Ville Toscana, Time Out
Partener: Filarmonica „George Enescu” Botoșani
Parteneri media: Radio România Muzical, TVR Iași, Radio România Iași, Viva FM, Radio HIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *