Tabăra de jurnalism “Ai noștri tineri”, la Vorona, pentru copiii și tinerii pasionați radio și televiziune

Săptămâna aceasta va avea loc cea de-a V-a ediție a Taberei de jurnalism ” Ai noștri tineri”. După un an de pauză din cauza pandemiei pe care o traversăm cu toții, micii reporteri, membri ai redacției Buzz, principalii beneficiari ai proiectului, se vor bucura din nou de noi experiențe jurnalistice alături de profesioniști în domeniu din TVR și Radio România Actualități.

Tabăra se va desfășura la Vorona, în perioada 18-23 august 2021, iar activitățile în care vor fi implicați copiii și tinerii înscriși  se referă la ore de dicție în aer liber, ateliere de lucru privind munca de teren a unui reporter de radio și televiziune, ore de montaj tv și radio sau un workshop despre portretul în televiziune.

Invitații de la care participanții vor învăța la ediția din acest an sunt: Larisa Avram (jurnalist, TVR), Camelia Banța (jurnalist, Radio România), Doru Ionescu (jurnalist, TVR) Claudia Nicolau (TVR, actriță) și Bogdan Sterpu (editor montaj, TVR)

Ca în fiecare an, una dintre activitățile taberei va fi dedicată jurnalistului Mihai Eminescu, astfel încât participanții să înțeleagă și această calitate a marelui poet. Copiii și tinerii înscriși în tabără se vor deplasa la Joldești, satul mamei lui Mihai Eminescu, unde se află conacul Raluca Iurașcu,  pentru a face o documentare la fața locului.

Tabăra este organizată de Asociația Buzzmedia având ca partener Liceul Tehnologic Ștefan cel Mare din Vorona.  În cadrul asociației Buzzmedia funcționează cercul de jurnalism “Micii reporteri”. La acest cerc există o redacție a copiilor și adolescenților din Botoșani unde se realizează singurul ziar scris de copii și adolescenți din țară, tipărit, cu apariții lunare, dar și emisiuni, programe de televiziune. Totodată, micii reporteri de la Botoșani au și propriul podcast unde realizează și prezintă propriile produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *