Serbare „Mărțisor”, dedicată zilelor de 1 și 8 Martie la Cotârgaci

Începutul primăverii se apropie cu pași repezi și în acest an vă invităm sa sărbătorim zilele de 1 și 8 Martie împreună, participând la un eveniment artistic sub genericul „Mărțișor” ce va avea loc pe 3 Martie.

Serbarea va avea loc la Căminul cultural din Cotârgaci, sat în care revenim cu drag, după ce anul trecut am organizat în aceeași localitate evenimentele „Noaptea muzeelor la sate”, lansarea de carte „Sătucul meu” cu versuri scrise de Anica CIORNEA și expoziția de pictură „Arc peste timp” cu lucrări aparținând lui Gh. Poenaru.

Grupul „Cununița”, coordonat de Viorica CULIDIUC va evolua pe scenă alături de grupul artistic al Școlii Gimnaziale Nr. 1, Roma, coordonat de Oana ZAMFIR și grupul artistic coordonat de Anca CIOBOTARU.

Tinerele interprete Alessia-Nicola ABABEI, Adelina Daniela AXINTE și Ana-Maria MACOVICIUC, în noile costume populare, vor avea alături, cu fluierul, pe tânărul Alex HUMELNICU.

„Ne vom bucura cu toții de prezența binecunoscutei interprete de muzică populară Petronela RUSU, artist profesionist, membră și acum colaboratoare a Orchestrei Populare „Rapsozii Botoşanilor” – „Ioan Cobâlă” din Botoșani care, cu generozitate, a dat curs invitației noastre.” – au declarat organizatorii evenimentului.

Participanții la serbare vor putea viziona și expoziția „Portrete feminine”, cu lucrări ale lui Gh. POENARU, împreună cu lucrări artistice ale elevilor din comună dedicate primăverii și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *