Școala de peisaj, artă și sunet Casa George Enescu din Mihăileni, judeţul Botoşani

Pentru al doilea an consecutiv Fundaţia Pro Patrimonio organizează în lunile iulie – august ateliere de peisaj, artă și sunet, la Casa George Enescu din Mihăileni, judeţul Botoşani, dedicate în principal comunităţii locale. Proiectul este intitulat „Școala de peisaj, artă și sunet”.


După şapte ani de eforturi pentru salvarea şi restaurarea Casei George Enescu din Mihăileni, în 2020 aceasta a fost inaugurată prin evenimentele din cadrul proiectului “Zilele Casei Enescu – explorări și exerciții cultural-muzical”. Anul acesta proiectul continuă cu pregătirea spaţiului exterior, curtea casei, prin derularea a două ateliere centrate în jurul noțiunii de peisaj și a resurselor practice și creative oferite de acesta.

>> 28 iulie – 2 august 2021 – Atelierului de Peisaj și Artă propune reamenajrea curții Casei George Enescu și explorarea artistică a resurselor naturale oferite de grădină și împrejurimile acesteia. Lucrările grădinii, dedicate tinerilor profesioniști din domeniu și a publicului larg, vor încerca să familiarizeze participanții cu etape cât mai variate din trasarea, pregătirea și amenajarea locului, facilitând în același timp vizite de studiu în zonă și baza unor experimente artistice precum prese de plante și pigmenți naturali.

>> 23 – 29 august 2021 – Atelierul de Peisaj și Sunet. 40 de copii din trei comunităţi din jurul Casei George Enescu din Mihăileni vor exersa roluri de peisagiști, grădinari și artiști botanici prin jocuri și proiecte practice sau artistice. În acord cu specificul locului, studiul sunetului va întregi experiența copiilor alături de specialiști din domeniu și-i va provoca să-și dezvolte abilitățile practice prin construcția propriilor instrumente, experimentând astfel diferitele calități ale esențelor de lemn din zonă.

>> Octombrie 2021 – Caietul de Patrimoniu dedicat Casei George Enescu, ghid al locului care va prezenta povestea, arhitectura și grădina casei, precum și elemente de identitate culturală din imediata vecinătate ce pot fi accesate pietonal, pe bicicletă sau cu mașina.

Prin atelierele și activitățile propuse Fundaţia Pro Patrimonio îţi doreşte să ducă la bun sfârșit procesul de transformare al Casei George Enescu din comuna Mihăileni, ca ansamblu „casă — grădină”, într-un centru cultural și educațional. Acesta facilitează programe educaționale și culturale dedicate adulților și tinerilor profesioniști ce doresc să-și completeze cunoștințele teoretice cu exerciții și experimente practice sau artistice și desfășoară activități educaționale adresate copiilor din imediata apropiere pe tot parcursul anului.

„Școala de peisaj, artă și sunet” este un proiect cultural al Fundaţiei Pro Patrimonio co-finanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.UiPath Foundation este partener al Fundaţiei Pro patrimonio în programul „Academia de Muzică şi Educaţie pentru Copii” care se derulează de la începutul anului 2020 la Casa lui George Enescu din Mihăileni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *