Robert Vasiliu va traversa în înot sâmbătă lacul de la Stânca-Costești

Robert Vasiliu va înota un ultramaraton pe distanța de 45 kilometri, fără oprire. Robert vrea să înoate 45 kilometri, fără oprire, în lacul Stânca-Costești, parte din proiectul românesc „Seven Lakes”. Fiind astfel primul român care reușește să parcurgă înot acest lac.

Ultramaratonul acvatic se va desfășura în data de 17 iulie. Asociația Sport4you va asigura suportul pe tot parcursul traversării. Robert va înota cei 45 kilometri doar în slip, iar din momentul startului până la finish va avea voie să atingă doar bidonul cu care va fi alimentat. În caz contrar va fi descalificat.

Un astfel de proiect poate reuși doar dacă se iau în calcul toate scenariile și se gândesc planuri de rezervă în funcție de cum va decurge înotul în ziua respectivă, dar și de factorii externi.

„Sunt într-o formă bună. Sunt foarte bine antrenat, am un psihic bun și de-abia aștept această provocare”, a declarat Robert pentru site-ul nostru. Cea mai mare distanță înotată de Robert până acum, fără oprire, a fost de 25 kilometri, în lacul Izvorul Muntelui. La Stânca-Costești va trebui să înoate dublu.

Lake’s Seven este un proiect in premiera in Romania, ce include traversarea inot a celor mai lungi sapte lacuri din Romania. Lake’s Seven este versiunea Romaneasca a Ocean’s Seven. Doua  lacuri sunt situate în judetul Cluj, lacul Dragan si lacul Belis – Fantanele. Izvorul Muntelui – Judetul Neamt, Colibita – Judetul Bistrita – Nasaud, lacul Vidrarul – Judetul Arges, lacul Stanca Costesti – Judetul Botosani si  lacul de pe Dunare Portile de Fier I judetul Mehedinti, completeaza cele șapte lacuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *