Premieră în România: au început înscrierile la primul curs de educație antreprenorială pentru elevi și studenți talentați și supradotați 

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează primul curs de educație antreprenorială pentru elevi și studenți talentați și supradotați din România. 

România este una dintre țările Uniunii Europene care nu se poate mândri cu o populație educată financiar și antreprenorial. În școlile românești, materiile din domeniul economic conțin de obicei informații învechite care nu țin pasul cu dezvoltarea rapidă la acest capitol din țările civilizate. De aceea un curs dedicat elevilor și studenților talentați și supradotați este nu numai o oportunitate, dar și o necesitate în contextul în care ne aflăm. Prin învățare și educație antreprenorială, tinerii au șansa să aducă produse și servicii noi pe piață, iar acest lucru se reflectă în îmbunătățirea forței de muncă, în creșterea creativității și a productivității și implicit în calitatea vieții comunității.

            Cursul, susținut de cunoscutul analist financiar și prezentator al emisiunii „Income”, Adrian Măniuțiu, va oferi instrumente economice viabile pentru ca un tânăr de perspectivă să își poată construi o afacere sigură. Prin educație antreprenorială tinerii vor face legăturile între informațiile și cunoștințele obținute la cursuri și realitatea economică, astfel încât viitoarea afacere să fie una de succes pentru ei și comunitate.

            „Elevii și studenții supradotați din România au nevoie de instrumente speciale pentru a-și construi business-uri sigure, care vor asigura dezvoltarea țării pe termen mediu și lung, dar și pentru a-și căpăta independența financiară și antreprenorială. Cursurile de educație antreprenorială, dezvoltate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, cultivă cunoștințele și susțin spiritul inovator, curajul de a risca și abilitatea de a transforma visele în realitate. În lumea complexă de astăzi, educația antreprenorială devine un vehicul esențial pentru cei cu minți excepționale și abilități înalte, deschizând uși către un viitor plin de posibilități. Un exemplu elocvent este Steve Jobs, care a început activitatea într-un simplu garaj, reușind să devină un antreprenor de succes, care a schimbat lumea”, a explicat Trisi Cristea, Director Departament Educație și Cultură Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Cum se fac înscrierile?

            Un copil care învață principiile de bază ale unui business, cu ajutorul unui trainer de educație antreprenorială, va deveni un tânăr curios, creativ și ingenios, capabil să înțeleagă ușor și chiar să pună în practică o idee, pe care ulterior să o transforme într-o afacere de succes. Atât de simplu? Da, dacă noțiunile despre profilul afacerii și al clienților, cercetarea de piață, veniturile, cheltuielile, profitul, resursele, devin lucruri cunoscute, tocmai pentru că au fost învățate și au trecut prin filtrul gândirii în perioada anterioară. Cursul de educație antreprenorială este gratuit, iar înscrierile se fac până pe 1 decembrie pe fundatiadanvoiculescu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *