“Numai Tu!” îl va aduce pe îndrăgitul cântăret Ion Suruceanu în această seară la Botosani, cu minunatele sale melodii.

Interpretul de muzică usoară Ion Suruceanu s-a născut pe 9 septembrie 1949, în localitatea Suruceni, Ialoveni. După absolvirea scolii din sat, si-a continuat studiile la Colegiul de Muzică „Stefan Neaga” (1964-1967), unde a studiat pianul si fagotul. În acea perioadă, a fost invitat ca solist în formatia „Noroc”, condusă de Mihai Dolgan. Ulterior, timp de zece ani, a activat în diferite formatii muzicale: 1970-1973 – interpret în orchestra de muzică usoară „Bucuria”, în 1974 – solist al formatiei „Contemporanul”. A lansat albume, a înregistrat sute de piese și a cutreierat multe tări. Este Artist al poporului (din 1990) si Cavaler al Ordinului Republicii (din 2004).

Interpretul îsi selectează piesele îndrăgite cu multă pasiune, unele din ele sunt interpretate ani sau decenii la rând, devenind slagăre îndrăgite, pentru altele îsi compune singur textele. Pe parcursul anilor, a colaborat cu multi profesionisti si compozitori importanti.

Între 1994 si 1998, datorită popularitătii sale, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Într-un interviu, Ion Suruceanu mărturiseste: „De 20 de ani, nu pot scăpa de porecla „Celentano din Moldova” ori „Celentano sovietic”. Am căpătat-o, nu cu ajutorul melodiei „Nezabudka”, ce are mai bine de douăzeci de ani, ci a compozitorilor cu care am colaborat. Când mi-a dat piesa „Nezabudka”, Veaceslav Dobrînin nu stia că va deveni un hit”. Printre melodiile pe care tot românul le fredonează se numără „Ce seară minunată!”, „Cumpărati flori!”, „Ninge floarea de tei” sau „Sărut, femeie, mâna ta!”.

Bilete se gasesc la casa de bilete a salii de spectacole si online pe www.ticketstore.ro. Pretul unui bilet este de 80RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *