Marieva – artista minune a Botoşanilor

Un moment cultural atipic a avut loc în acest week-end la Botoșani, lumea artistică reînviind  pentru câteva ore într-o atmosferă relaxată şi cu tente vintage. În centrul atenţiei a fost o botoşăneancă mai mult decât tânără, dar de o maturitate impresionantă. Marieva A Demetrescu, o artistă de doar 16 ani, a lansat cea de a treia sa apariţie editorială la o terasă din Municipiul Botoşani, unde se întâlnesc, de obicei, mulţi tineri ce imprimă, astfel, locului o amprentă aparte.

Peste 70 de participanţi la eveniment au fost alături de Marieva, cea care este încă elevă a Liceului de Artă „Ștefan Luchian”, autoarea oferindu-le momente de o reală sinestezie, împletind poezia cu muzica şi teatrul.   „Șapte muze cu a opta repetată” este un volum ce adună șapte ființe devenite muze pentru poetă, fiecare având o parte scrisă, prin poezii, și ilustrată de Maria Amarinei, tânără artistă, elevă la acelaşi Liceu de Artă. Seara a fost „o lansare de carte în rochia bunicii”, bunica autoarei, doamna profesoară Liliana Ursache, plecând la Ceruri în luna martie a acestui an. Ei i-a fost dedicat întregul eveniment, întrucât  a fost „călăuza pe drumul artei și, înainte de toate, al vieții” pentru tânăra artistă.

Edilul şef a fost prezent, acesta lăudând-o pe tânăra artistă, alături de Beatrice Păpădie, directorul Liceului de Artă, Ion Istrate, fondatorul revistei „Luceafărul” și director al Editurii „Agata”, unde este tipărit și volumul de poezii lansat, precum şi de cunoscutul eminescolog Lucia Olaru Nenati. Seara a avut partea sa de armonie muzicală, autoarea performând pe scenă în acompaniamentul de pian al lui Adrian Mircescu, elev la același liceu, iar momentele de recitare au aparținut Mirunei Viziteu, elevă și membră a trupei de teatru Drama Club a Colegiului National „A. T. Laurian”. Bucurându-se de un mare succes, întreaga lansare s-a finalizat printr-o sesiune de autografe, demonstrând, înainte de toate, că pe lângă artiștii și oamenii de cultură ai orașului, cresc neîncetat generații noi de tineri minunați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *