În urma participării la etapa zonală a Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă pompierii din Botoșani sunt cei mai buni din Moldova.

Că sunt rapizi, știm deja! Că lucrează cel mai bine în echipă și nu renunță niciodată, indiferent de obstacole ne demonstrează, în fiecare misiune.

În urma participării la etapa zonală a Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă am aflat că pompierii din Botoșani sunt și cei mai buni din Moldova.

Lotul reprezentativ al ISU Botoșani, format din: locotenent Cătălin – Claudiu Aioanei (șef lot ISU Botoșani), plutonier adjutant Dorin Sobariu (antrenor), locotenent Adrian Loluță, plutonier adjutant șef Doru Dutcovschi, plutonier adjutant Gabriel Ciubotaru, plutonier adjutant Ionuț Honciuc, plutonier major Marius Neculai, plutonier Robert Șerban, plutonier Ciprian Murariu, sergent major Ovidiu Pavel, sergent major Cezar Toma sergent major Cosmin Tîmpău și sergent major Flavius Țuca s-a clasat pe locul 1️⃣.

În ultimele două zile, salvatorii de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Iași, Bacău, Suceava, Neamț și Botoșani s-au înfruntat în patru probe, respectiv „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”,„Ștafeta 4 x 100 m” și „Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă „.

Viteza de reacție, îndemânarea, precizia, stăpânirea de sine și curajul au fost elementele care au făcut micile diferențe între concurenți.

În urma desfășurării concursului, clasamentul este următorul:

➡️ la proba „Scara de fereastră”

🔹individual:

🥇plt. adj. Cezar Pavel – I.S.U. Iași

🥈sg. maj. Samuel Gavriluț – I.S.U. Neamț

🥉plt. adj. șef Doru Dutcovschi – I.S.U. Botoșani

🔸 pe echipe:

🥇I.S.U. Botoșani

🥈 I.S.U. Bacău

🥉 I.S.U. Neamț

➡️ la proba „Pista cu obstacole pe 100 de metri”

🔹individual

🥇plt. adj. Cezar Pavel – I.S.U. Iași

🥈sg. maj. Ovidiu Pavel – I.S.U. Botoșani

🥉plt. Daniel Vîrlan – I.S.U Neamț

🔸 pe echipe:

🥇I.S.U. Botoșani

🥈I.S.U. Neamț

🥉I.S.U. Bacău

➡️la proba „Duel” („Scara de fereastră” și „Pista cu obstacole pe 100 de metri”)

🔹 individual

🥇plt. adj. Cezar Pavel – I.S.U. Iași

🥈sg. maj. Ovidiu Pavel – I.S.U. Botoșani

🥉plt. adj. șef Doru Dutcovschi – I.S.U. Botoșani

➡️la proba „Ștafeta 4×100 de metri”

🔸pe echipe:

🥇I.S.U. Botoșani

🥈I.S.U. Neamț

🥉I.S.U. Bacău

➡️la proba „Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”

🔸pe echipe:

🥇I.S.U. Neamț

🥈I.S.U. Bacău

🥉I.S.U. Botoșani

Clasamentul final pe echipe:

🥇I.S.U. Botoșani

🥈I.S.U. Neamț

🥉I.S.U. Bacău

Cupa „Fair Play” a fost oferită lotului reprezentantiv al ISU Iași.

Concurenții au fost felicitați pentru rezultatele obținute în cadrul unei festivități de premiere, la care au participat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, inspectorii șefi ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Iași, Bacău, Suceava, Neamț și Botoșani, dar și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ.

La această etapă a participat, în calitate de invitat special, lotul sportiv al pompierilor din Varna, Bulgaria.

11 dintre loturile care au obținut cei mai buni timpi la etapele zonale vor participa la faza naţională a concursului, care se va desfăşura luna septembrie, la Sibiu.

Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *