Expoziția personală ,,FASCINAȚIA CULORILOR” în spațiul Colecției de Artă, Piața Revoluției nr. 12

Muzeul Județean Botoșani găzuiește, în perioada 16 – 31 august 2022, în spațiul Colecției de Artă (Piața Revoluției nr. 12), expoziția personală ,,FASCINAȚIA CULORILOR”, cu lucrări de pictură semnate de artista LILA LUNGULESCU.


Absolventă a Facultății de Cibernetică de la Academia de Studii Economice București, Lila Lungulescu a fost pasionată de arta plastică în așa măsură încât, după absolvirea în 2016 a Școlii Populare de Arte Botoșani a urmat cursurile Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași, din 2018 devenind Master în arte – specializare pictură. În anul 2019 a fost admisă, ca membru stagiar, la Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala București.


Începând din anul 2015, Lila Lungulescu a participat la numeroase expoziții de grup și colective, în țară și în străinătate: Botoșani, București, Iași, Suceava, Brăila, Bacău, Slobozia, Ipotești, Tokyo – Japonia (2016), Balcic și Montana – Bulgaria (2020) și a avut expoziții personale la Botoșani, Iași, Suceava și la Galleria Gutenberg al Colosseo, Roma, Italia (2019), în anul 2016 primind Premiul de Excelență la proiectul-concurs de artă grafică și fotografie „Imagine RO”, expoziție organizată în Tokyo, Japonia cu sprijinul Ambasadei României în Japonia.


Referindu-se la actuala ,,personală”, artista menționa: ,,Fascinația și puterea culorilor se nasc din interacțiuni ale luminii. Ea se descompune în șapte culori fundamentale, culorile curcubeului: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet – ROGVAIV.


Fiecare culoare are o vibrație proprie, o anumita lungime de undă și un anumit ritm.
Orice culoare ne influențează diferit la nivel fizic și psihic, iar puterea lor permite energiei vitale să atingă o stare de bine, de armonie.


Culorile favorizeaza apropierea de latura spirituala a vieții, apariția inspirației, dinamizează intuiția, conferă candoare și puritate, aspirație spre ideal”.


Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 21 august 2022, ora 11. Prezintă Ana Coșereanu – muzeograf
Intrare liberă.
Program de vizitare: zilnic, 9,30 – 16,30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *