DOCTOR DE PERMISE – GREȘELI DE ÎNCEPĂTOR – ep.1: Frânarea – oprire sau reducerea vitezei?

Din ce în ce mai multe accidente rutiere grave au loc în Județul Botoșani. Cele mai multe accidente de circulaţie rutieră din Romania cauzatoare de vătămări corporale s-au produs în mod firesc tot în regiunea Nord-Est, unde lipsa autostrăzilor și a infrastructurii rutiere au dus numai în 2020 la producerea în Județul Botoșani a 407 accidente rutiere în care au fost accidentate 505 persoane.

Autoritățile ar trebui să vină cu noi soluții pentru a preveni producerea de accidente, tot mai multe în ultima vreme, a căror autori sunt tot mai mulți conducători auto tineri și nu numai. Orele de educație rutieră în învățământul preuniversitar, îmbunătățirea marcajelor și a indicatoarelor rutiere, implicarea mai consistentă a primăriilor, a comunității locale și chiar modificare legislației ar putea fi posibile soluții.

Începând de astăzi 4Botosani.ro în colaborare cu Alex de la DOCTOR DE PERMISE vom începe o campanie de conștientizare și educație rutieră mai practică, atât pentru conducătorii auto începătorti cât și pe cei mai experimentați, care au „nevoie” să-și amintească niște reguli de bază, pe care, fără să-și dea seama poate, cu timpul, le considera banalități.

Astfel vom începe o serie video în episoade pentru acei conducători auto mai începatori. Fiecare dintre noi ar trebui să reflectam ca într-o fracțiune de secundă ne putem pierde viața, din vina noastră sau a celorlalți. Așa că, să lăsăm teribilismul și îngâmfarea și să conducem cu prudență, respectând regulile de circulație și pe toți participanții din trafic. Așa cum rezumă și Alex în 3 cuvinte: Prudență, Moderație ,Prevenție.

Vă invităm și pe dumneavoastră, conducători auto sau simpli pietoni din Botoșani să vă implicați în această campanie și în viața comunității cu sugestii și propuneri dar mai ales cu distribuirea acestor serii video către toți conducătorii auto pe care îi cunoașteți. Doar lucrând împreună prin implicarea noastră și sprijinindu-ne reciproc putem crește gradul de siguranță a circulației și de respect reciproc pe drumurile publice din Județul Botoșani.

Întreaga serie video DOCTOR DE PERMISE – GREȘELI DE ÎNCEPĂTOR o puteți accesa și pe pagina special creată și anume EDUCATIE RUTIERA – DOCTOR DE PERMISE – GREȘELI DE ÎNCEPĂTOR .

2 thoughts on “DOCTOR DE PERMISE – GREȘELI DE ÎNCEPĂTOR – ep.1: Frânarea – oprire sau reducerea vitezei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *