Dezvelirea bustului lui Reuven Feuerstein în incinta Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”

În 23 septembrie, ora 10:00, botoșănenii sunt invitați la evenimentul care încununează Anul Centenar Feuerstein: dezvelirea bustului ilustrului psiholog Reuven Feuerstein, în incinta Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din orașul său natal, Botoșani.


La acest eveniment de notorietate și de mare însemnătate pentru comunitatea Feuerstein din România și din întreaga lumea vor participa personalități naționale – reprezentanți ai insituțiilor locale din Botoșani și din alte orașe ale țării, personalități internaționale – reprezentanți ai Institutului Feuerstein din Israel și ai EFPA (Federația Europeană a Asociațiilor Psihologilor).

Anul acesta, celebrăm 100 de ani de la nașterea unui român pentru întreaga lume: Prof. Psihopedagog Reuven Feuerstein – considerat părintele potențialului uman și cel care a demonstrat Teoria Învățării mediate – originar din Botoșani (n. 21.08.1921, Botoșani – d. 29.04.2014, Ierusalim).

Prin prisma celei mai mari realizări a existenței sale: Metoda Feuerstein – pe care a creat-o în urmă cu mai bine de 50 de ani, Prof. Reuven Feuerstein a reușit să reabiliteze și să salveze copii cu dizabilități și adulți cu probleme emoționale, comportamentale și cognitive.


Totodată, activitatea profesorului Reuven Feuerstein a fost încununată, de-a lungul vremii, prin numeroase premii și recunoașteri mondiale ale inovațiilor aduse în dezvoltarea și încurajarea potențialului uman; în 1992, statul Israel i-a oferit Premiul în Educație, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, în 2012, iar în 2014 a primit Medalia prezidențială post-mortem, realizări menționate peste timp în mass-media, la nivel mondial.

În 21 august 2021, s-au împlinit 100 de ani de la nașterea profesorului Feuerstein, ocazie cu care Asociația Feuerstein Deschideți Mintea a întreprins o serie de evenimente încă de la începutul acestui an, pentru a onora întreaga muncă de cercetare și personalitatea sa.

Centenarul Feuerstein este marcat, așadar, de acțiuni precum: conferințe naționale și internaționale, seminarii, ateliere Feuerstein de care au beneficiat peste 1.000 de copii în mod gratuit.Toate acestea vor culmina cu amplasarea bustului comemorativ al lui Reuven Feuerstei în 23 septembrie, ora 10:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *