Concurs de recitare „Dor de Eminescu” pe 16 ianuarie 2023 la Memorialul Ipotești

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, și în colaborare cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, organizează în data de 16 ianuarie 2023, ora 10:00, în Sala „Horia Bernea” de la Memorialul Ipotești, prima ediție a Concursului de recitare „DOR DE EMINESCU”, în cadrul Zilelor Eminescu 2023.

            Concursul își propune descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor cu aptitudini pentru arta recitării. Participanții trebuie să recite, din memorie, o poezie la alegere din opera lui Mihai Eminescu. Durata recitării să nu depășească 5 minute. Evenimentul se adresează copiilor și tinerilor care îndrăgesc poeziile marelui poet și se desfășoară pe trei categorii de vârstă:

  • Elevi clasele O-IV
  • Elevi clasele V-VIII
  • Elevi clasele IX-XII

            Înscrierile se fac prin completarea și trimiterea fișei de înscriere (ANEXA 1) la adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro, până la data de 13 ianuarie 2023, ora 12:00.

            Juriul va fi alcătuit din personalități ale culturii botoșănene și va ține cont de expresivitatea interpretării, sensibilitate, aptitudini artistice și originalitate. Se vor acorda premii pentru fiecare secțiune/ categorie de vârstă. Toți concurenții vor primi diplome de participare. Câștigătorii se vor anunța în aceeași zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *