Code4Romania este marele câștigător al Galei Societății Civile 2021

Code for Romania TaskForce, implementat de organizația Code4Romania, este marele câștigător al Galei Societății Civile, ediția 2021. Scopul programului a fost de a livra în cel mai scurt timp posibil o suită de aplicații software pentru a sprijini eforturile de combatere a efectelor pandemiei în România și diaspora românească.

Code for Romania TaskForce, care a fost demarat pe 11 martie 2020, la câteva zile de la declanșarea pandemiei, a livrat un ecosistem de soluții digitale care au fost proiectate, dezvoltate, testate și livrate în doar 40 de zile: stirioficiale.ro | datelazi.ro | cetrebuiesafac.ro | rohelp.ro | jurnalmedical.ro | diasporahub.ro.

Beneficiar direct a fost Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, iar la realizarea programului, în primele două luni, au contribuit 11 angajați full-time și peste 420 de voluntari, care au dedicat în medie 80 de ore fiecare. Code for Romania Taskforce este un mod de lucru și un mecanism de răspuns rapid care poate genera, în regim de urgență, soluții tehnologice destinate ajutorării echipelor de intervenție sau comunicării de masă dintre autorități și cetățeni pentru a contribui eficient la restabilirea stării de normalitate.

Code for Romania TaskForce este câștigătorul premiului I la secțiunea Proiecte și campanii de Voluntariat. Organizația Code4Romania a obținut, de asemenea, premiul II la secțiunea Programe pentru Civic Tech 911.

Organizațiile și grupurile de inițiativă care au fost multipremiate în cadrul Galei Societății Civile 2021 sunt: Asociația Centrul de Resurse în Comunicare, Asociaţia Geeks for Democracy (G4D), Asociația Magic, Code4Romania, Fundația Hospice Casa Speranței, Grupul „Inițiative pentru Bilca”, Grupul de inițiativă Plan B, Salvați Copiii România și Social Innovation Solutions. 

În urma parteneriatului încheiat între Ashoka România și Gala Societății Civile, în premieră a fost acordat Premiul pentru Impact Social unei organizații înscrisă în cadrul competiției: Fundației Progress pentru proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice. În baza acestui parteneriat, Gala Societății Civile și Ashoka România lansează, începând cu această ediție, un masterclass pentru câștigătorii GSC – Impact Academy. Aici organizațiile se vor concentra asupra modului în care pot urma în activitățile lor o abordare orientată spre impact sistemic.

Pentru a putea continua misiunea lor de a face BINE și pentru a-și putea susține cauzele, fiecare câștigător al premiului I din cadrul competiției a fost premiat de către partenerul principal Rompetrol cu câte un voucher de carburant în valoare de 1.000 USD.

În perioada 8 aprilie – 27 mai, în competiția Galei Societății Civile 2021, ediția a XIX-a, au fost înscrise 205 inițiative: 162 de proiecte, 12 programe și 31 campanii de comunicare. Acestea au fost evaluate, în perioada 22 iunie – 3 august 2021, de către 52 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat.

Anul acesta, cele mai multe proiecte au fost înscrise în secțiunea Proiecte și campanii de Voluntariat, respectiv, 34 de proiecte, urmată de Proiecte pentru Tineret cu 33 de proiecte și de secțiunea Premiul Special pentru INOVAȚIE cu 32 de proiecte.

Câștigătorii Galei Societății Civile 2021 au fost anunțati la Rock FM, în cadrul emisiunii Evening Glory, moderată de Răzvan Exarhu, o co-producție Rock FM și Gala Societății Civile, ce i-a avut ca invitați pe Mihai Craiu, Paul Angelescu, Smaranda Witec și Vlad Tăușance, membri ai juriului.

Câștigătorii Galei Societății Civile 2021: https://www.galasocietatiicivile.ro/winners.php

Gala Societății Civile 2021 poate fi vizionată aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *