Cătălin Drulă: Legea PSD-PNL a pensiilor este o minciună cap-coadă. USR refuză să-i amăgească pe pensionari

USR nu a girat prin vot minciuna pe care PSD și PNL o aruncă, din nou, în prag electoral pensionarilor din România. USR susține creșterea pensiilor și dorește un sistem de pensii echitabil, dar nu a votat o minciună, în urma căreia România va fi aruncată într-un haos bugetar și toți cetățenii, inclusiv pensionarii, o vor duce mai rău decât astăzi.

„Legea votată luni este o minciună cap-coadă, pentru că asta s-au obișnuit să facă: să-i mintă pe pensionari și să-i folosească în scop electoral ca pe o masă de manevră. De 30 de ani tratează pensionarii cu lipsă de respect. Bineînțeles, pensiile trebuie să fie la un nivel decent, dar pentru asta, în primul rând, trebuie o reducere a jafului de la stat, a cheltuielilor inutile, o reducere a pensiilor speciale. Mai trebuie ceva, fără de care niciun stat din lumea asta nu poate să crească veniturile cetățenilor: creștere economică”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

Noua lege a pensiilor trebuia, conform jaloanelor din PNRR, să intre în vigoare la 31 martie 2023. Pentru că PSD și PNL au făcut praf bugetul țării au amânat intrarea ei în vigoare pentru 1 septembrie 2024, iar acum îi mint pe pensionari că au bani pentru a le acorda majorările promise. Minciuna reiese chiar din estimările Ministerului Finanțelor care a spus, negru pe alb, că impactul bugetar este nesustenabil și că vor fi necesare măsuri suplimentare de creștere a veniturilor. Adică, noi majorări de taxe pentru mediul de afaceri și populație.

Minciună cap-coadă este și că noua lege a pensiilor ar elimina inechitățile, fapt sesizat, de altfel, și de organizațiile sindicale.

„Legea votată a avut un raport de circa 300 de pagini și creează tot atâtea nedreptăți. Părinții noștri au dat statului un sfert din cât au câștigat în fiecare lună, timp de 30-35 de ani, cu speranța – că încredere nu cred că mai are cineva – că statul se va comporta corect cu ei când vine vremea pensiei. La fel fac astăzi toți angajații. Legea PSD-PNL votată astăzi, la care USR s-a opus, creează o nouă serie de nedreptăți, pentru ambulanțieri, pentru pompieri civili, pentru cei care salvează vieți pe munți, pentru tații văduvi și exemplele pot continua”, precizează deputata USR Oana Țoiu.

„Și, de fapt, cea mai mare inechitate este că în continuare există pensii speciale pe care PSD și PNL le-au salvat pentru cel puțin încă 40 de ani. USR dorește creșterea pensiilor și un sistem de pensii echitabil, dar spunem ”nu!” acestei minciuni legalizate și a haosului bugetar pe care PSD și PNL îl creează cu bună știință. Cel mai elocvent rezumat al acestei legi l-a făcut luni un parlamentar PSD, în Comisia pentru muncă: «E o tâmpenie, dar votăm oricum». Dedicat pensionarilor, semnat PSD”, afirmă deputatul USR Cristian Seidler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *