A VI-a ediție a festivalului ”Iată, vin colindătorii!”, concursul interșcolar de datini și obiceiuri străbune

Aula Magna a Colegiului Național ”A.T. Laurian” a fost toată numai o culoare și o armonie în ultimele zile de școală ale anului calendaristic 2022. Aceasta grație festivalului ”Iată, vin colindătorii!”, concursul interșcolar de datini și obiceiuri străbune aflat în acest an la a VI-a ediție. Grupuri și formații de dans, interpreți de muzică populară s-au întrecut pe scena laurienilor în măiestria de a reda frumusețea datinilor și obiceiurilor de iarnă din zona Botoșanilor. Au răspuns la apelul ediției din acest an câteva sute de elevi ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, ai Colegiului Național ”Grigore Ghica” din Dorohoi, ai Liceului Teoretic ”Grigore Antipa” din Botoșani, ai Școlii Gimnaziale ”M. Kogălniceanu” din Dorohoi, ai Școlii Gimnaziale nr 10 din Botoșani, dar și ai colegiului gazdă.

Momentul a însemnat o încântare pentru toți cei ce au prins loc în Aula Magna, de la mici la mari, concurenții arătând cât de mult îndrăgesc această perioadă a anului, cu cântările și veselia ei.

”A fost multă muncă, pentru toți cei implicați în festivalul din acest an. Dar când îi auzi și îi admiri cât de frumos interpretează, nu-ți pare rău nicio clipă pentru tot efortul depus. Trebuie să ne bucurăm, să promovăm tezaurul folcloric românesc și botoșănean și, bineînțeles, să ne creăm amintiri frumoase.” a declarat Niculina Coromă, profesorul coordonator al festivalului  ”Iată, vin colindătorii!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *